Vaše dotazy a odpovědi

Na téma: Bytová oblast

 Odpovědi 61 - 62 z celkem 62
Strana:    ««  «  4  5  6  7 
Dotaz z 12.07.2010 20:52
Dobrý den, chtěla bych se zeptat - sestra s manželem se dostali do finančních problémů, jejich barák je v exekuci a jsou ještě možná další exekuce o kterých nevím. Poskytla jsem jim dočasné bydlení (bez nějaké smlouvy nebo čehokoli), ale bojím se, aby ke mě nepřišli exekutoři a nezabavili všechno co jde včetně baráku. Koupila jsem před několika lety barák, platím hypotéku, jsem na mateřské a ještě mám u sebe rodiče. Takže bych se chtěla zeptat, jestli je možné, když poskytnu sestře s manželem dočasný azyl, aby mě nenavštívili exekutoři a nevystěhovali mě pryč. Sestře chci trochu pomoci, ale musím se hlavě starat o svou rodinu. Mohli by jste mi prosím poradit co dělat v této situaci a zda mají exukutoři pravomoce přijít a zabavit můj majetek? Vybavení bytu je starší, většinou nakoupené v bazarech nebo zděděné, takže dokazovat všechno paragonama není zrovna reálné.... . Děkuji předem za odpověď. Alena
Odpověď z 14.09.2010 14:44
Paní Aleno,
váš dotaz sice 100% nespadá do problematiky bydlení, ale já vám odpovím. Pokud u vás vaše sestra s manželem bydlí a mají vaši adresu jako doručovací, může se opravdu stát, že se k vám exekutor bude chtít také podívat. Situaci lze řešit okamžitě a to tak, že jakmile by se vám toto stalo obrátíte se na exekutora s písemnou námitkou, že majetek, který zabavil či polepil je váš a ne sestry. Exekutor musí na námitku písemně odpovědět do 15 dnů. Pokud by exekutor námitku nepřijal, můžete se obrátit na sout s tzv. žalobou na vyloučení předmětných věcí s exekuce, kde byste musela prokázat paragony, fakturami a pod., že je to váš majetek.
V současné chvíli se díky námitce dá s exekutory lépe vyjednávat. Chápejte i exekutor musí dělat svou práci a když s ním třeba vaše sestra nekomunikuje, může reagovat tím, že začne navštěvovt vaši domácnost i když tam sestra nemá trvalé bydliště.
Za ICOS Tereza Lysońková- sociální pracovnice
Dotaz z 02.07.2010 18:00
Dobrý den,výbor vlastníků mi za loňský rok napočítal nejvyšší spotřebu vody v domě,z důvodu velmi nízké spotřeby-prý krademe vodu.Po dvouměsíčním dohadování,jsme se shodli,že vodoměry odešle realitka do zkušebny,když budou špatné tak nám napočítají loňskou spotřebu podle letošní-dali nám nové vodoměry.
Pracovník zkušebny mi sdělil,že vodoměry zkoušet nebudou,protože jsou již po záruce-tudíž nefunkční.Výbor by tedy měl vrátit peníze.Jenže ten se neustále na něco vymlouvá-teď prý to řešit nebudou -jedou na dovolenou....Z realitky mi sdělila paní,že splatnost nedoplatků končí až 30,7.Měli jsme vysoké zálohy na účtu-strhli si cca 10000,2800 mi vrátili v květnu.Mohou si to dovolit strhnout,když jsem podala reklamaci na vyúčtování? Co dělat?Moc děkuji za odpověď.Irena.
Odpověď z 14.09.2010 14:44
Paní Ireno,
pokud jste podala řádnou reklamaci, neměla byste až do jejího řádného ukončení platit nic, pokud vám společenství reklamaci neuzná a vy víte, že je chyba na straně společenství vlastníků, musíte se obrátit na soud s žalobou na určení náhrady škody za to, že jste musela zaplatit vyúčtování, které bylo neoprávněné z důvodu prošlých vodoměrů. Společenství vlastníků vám může účtovat pouze za spotřebu, kterou jste měla a ne za to, že mají předpoklad, že kradete vodu. Toto se jeví jako křivé obvinění, což byste posléze mohla řešit i na přestupkové komisi případně trestním oznámením.
Za ICOS Tereza Lysońková- sociální pracovnice

Strana:    ««  «  2  3  4  5  6  7 


Kalendář akcí ICOSu:
Kontakty ICOSu
ICOS Český Krumlov, o.p.s.
ulice 5. května 251
381 01 Český Krumlov
telefon: 380 712 202
e-mail: icos@krumlov.cz
Podporují nás:

© 2001, 2015 ICOS Český Krumlov - all rights reserved.
Realizoval: WA.cz